Barcelona

Puigdemont respon a La Moncloa que, si aplica el 155, el Parlament podria votar la declaració d'independència

El president lamenta que "no ha estat atesa la petició de revertir la repressió", que, lluny de rebaixar-la, l'han incrementat i s'ha empresonat Sànchez i Cuixart

RedaccióActualitzat

Poc abans de les deu del matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat la resposta al requeriment del govern espanyol. Puigdemont ha reiterat, com ja va fer en la carta de dilluns, la seva voluntat de diàleg i ha respost que, si el govern espanyol aplica l'article 155 de la Constitució, el Parlament podria votar la declaració d'independència, que ara està en suspens.

Puigdemont diu que l'aplicació del 155 correspon al govern de l'Estat, amb prèvia autorització del Senat. Al final de la carta, diu que, si, finalment, el govern persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament podria procedir a votar la declaració formal de la independència.

"Si el govern de l'Estat persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament de Catalunya podrà procedir, si ho creu oportú, a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d'octubre."

El president també considera que des de l'executiu espanyol "no es vol parlar".

"Malgrat tots els esforços i la nostra voluntat de diàleg, que l'única resposta sigui la suspensió de l'autonomia indica que no s'és conscient del problema i que no es vol parlar."

En la missiva, el president recorda que el 10 d'octubre es va celebrar una sessió per valorar el resultat del referèndum i els seus efectes, que va deixar en suspens "per propiciar el diàleg". També, que la independència va obtenir "l'aval d'un elevat percentatge d'electors" en el referèndum de l'1 d'octubre, un "percentatge superior al que ha permès al Regne Unit iniciar el procés del Brexit".

Puigdemont, finalment, lamenta que va proposar a La Moncloa una reunió "que no ha estat atesa", així com tampoc la petició de revertir la repressió contra la població, i que, lluny de rebaixar-la, l'han incrementat i s'ha empresonat els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural.

"Tampoc ha estat atesa la petició de revertir la repressió. Al contrari, s'ha incrementat i això ha comportat l'entrada a presó del president d'Òmnium Cultural i el president de l'Assemblea Nacional Catalana, entitats de trajectòria cívica, pacífica i democràtica."

 

1508399652710 by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut