Carles Puigdemont, aquest divendres, a "El matí de Catalunya Ràdio", des de Brussel·les
Carles Puigdemont, aquest divendres, a "El matí de Catalunya Ràdio", des de Brussel·les

Puigdemont defensa ser investit i governar a distància amb "l'ús de noves tecnologies"

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Carles Puigdemont ha dit que "no es pot fer de president si un és presidiari", i s'ha preguntat si és millor governar des de Madrid que des d'Europa

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha dit que continua a Brussel·les perquè "no es pot fer de president si un és presidiari", i ha defensat que pot ser investit de forma telemàtica. Segons el president cessat, "els grans projectes ja es governen a partir de l'ús de les noves tecnologies". I s'ha preguntat si és millor governar des de Madrid que des d'Europa. Ho ha explicat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Si donem per fet que l'estat espanyol pot incomplir la llei, el que diu la Constitució, aleshores val tot. Evidentment no es pot fer de president si un és presidiari. A la presó no podria fer res. Aquí puc fer molta feina i defensar la dignitat de la institució. L'alternativa és que jo sigui presidiari i no president. No hi ha pla B, el pla A és restitució perquè és el que ens ha encarregat la gent"

Sóc perfectament 'investible' president. Tinc tot el dret del món i espero que els drets dels diputats serveixin per a tots. Fins i tot estan dins del Palau de la Generalitat, no ens veiem més que ara. Avui en dia els grans projectes es governen a partir de l'ús de les noves tecnologies. Què és millor? 70 diputats d'una majoria contra 4, governar des de Madrid o des d'Europa?"

Puigdemont ha remarcat que el 21-D hi va haver un resultat molt clar i que ara cal restituir el que es va destituir.

"La gent va votar restitució d'una forma contundent i va votar que el que el 155 s'havia de restaurar, s'havia de tornar a lligar perquè és el senyal de construir la república. No podem fer que el senyor Rajoy i la coalició del 155, que han tingut una estrepitosa derrota electoral acabi guanyant"

El president cessat només estaria disposat a renunciar-hi si no tingués prou suports al Parlament.

 

 

"Els lletrats no són l'escó 136 del Parlament"

Carles Puigdemont ha criticat sense embuts l'actuació dels lletrats del Parlament, que van rebutjar la via telemàtica per investir el president. Ha recordat als lletrats que s'han de respectar els drets de tots els diputats de la cambra i que el contrari seria una immoralitat.

"Els lletrats del Parlament han de fer la feina que els encarreguen amb respecte als drets dels 135 diputats, de tots. Els lletrats no són l'escó 136 del Parlament. Espero, lletrats inclosos i constitucionalistes inclosos, que els drets dels diputats serveixin pels 135. Espero. No només pels que ens cauen simpàtics o els que no ens causen problemes o els que baixen el cap. Espero que el meu dret com a diputat no el posi en qüestió ningú. I jo avui sóc un diputat perfectament elegible com a president. De manera que especular sobre si jo tinc menys drets que un altre, em sembla una immoralitat tremenda.

El president destituït subratlla que les urnes donen la raó al procés sobiranista i que, per tant no és el moment de rendir-se:

"Jo no perdo l'esperança de canviar els fets. Per què ens hem de rendir? No puc acceptar-ho de cap manera perquè la gent ha votat això. No passa pel nostre cap recular o rectificar el que complagui el senyor 155"

Aquest dijous, Puigdemont va demanar la delegació del seu vot de cara a la pròxima sessió d'investidura. La sol·licitud la va presentar al Parlament Junts per Catalunya, com també les de Clara Ponsatí i Lluís Puig, tots dos consellers del govern cessat pel 155. ERC encara no ha demanat la delegació dels vots dels altres dos membres de l'executiu que són a Brussel·les, els republicans Toni Comín i Meritxell Serret, però s'espera que als pròxims dies també la demanin.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut