Meritxell Serret i Toni Comín (ACN)
Meritxell Serret i Toni Comín (ACN)

Comín i Serret també demanen poder delegar el vot a la sessió d'investidura

Aquest dijous ja ho van fer Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí

RedaccióActualitzat

Els diputats electes d'ERC a Brussel·les, Toni Comín i Meritxell Serret, també han demanat poder delegar el vot en la sessió d'investidura. Aquest dijous van fer el mateix Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

La petició dels exconsellers cessats Comín i Serret s'ha registrat aquest divendres a la mesa del Parlament, segons ha confirmat el diputat i exconseller destituït Raül Romeva, que aquest matí s'ha reunit amb el president de la cambra catalana, Roger Torrent, dins la tanda de converses per explorar les possibilitats d'investir un president de la Generalitat. Una reunió en què també ha estat present la líder republicana, Marta Rovira.

Ni Puigdemont ni tampoc els quatre exconsellers que són a la capital belga van demanar delegar el seu vot en el ple de constitució del Parlament que es va fer aquest dimecres. Sí que ho van fer, en canvi, els tres diputats empresonats, Oriol Junqueras (ERC), Jordi Sànchez i Joaquim Forn (JuntsxCat).

La mesa del Parlament, amb majoria independentista, ha de decidir ara si accepta o rebutja la petició de delegació de vot de tots cinc. Els lletrats de la cambra ja van dir que no era reglamentari permetre que votin els diputats a Brussel·les. Un pronunciament que no és vinculant.

Des de Madrid, el govern de Rajoy va avisar que recorreria el vot delegat dels diputats a Brussel·les. En cas d'acceptar-se, l'executiu del PP ho impugnaria automàticament davant del Tribunal Constitucional.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
Anar al contingut