Brussel·les

Puigdemont demana des de Brussel·les una llista unitària per al 21D

El president publica en el seu compte de Twitter una fotografia de la concentració d'aquest divendres al vespre a la plaça de Sant Jaume

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont publica en el seu compte de Twitter una fotografia de la concentració d'aquest divendres al vespre a la plaça de Sant Jaume on centenars de persones demanaven la llibertat dels membres del govern empresonats per ordre de la jutge Carmen Lamela i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

El president Puigdemont, que espera a Bèlgica l'ordre de detenció europea que va dictar divendres la jutge Lamela, diu en el tuit que "és el moment que tots els demòcrates s'uneixin". I enllaça a la pàgina web LlistaUnitària.cat que convida a firmar per demanar una llista transversal i sobiranista a les eleccions del 21 de desembre:

 

Aquesta web, que ja ha recollit més de 6.500 firmes, convida el visitant a donar suport a una candidatura "sobiranista, unitària i transversal" per aconseguir, diu textualment, "la fi de l'ocupació, la llibertat dels presos polítics i la República".

Els promotors de la iniciativa asseguren que el 21 de desembre és una oportunitat per tornar a derrotar l'unionisme, com asseguren que va passar l'1 d'octubre i també el 27 de setembre del 2015.

Afegeixen que la repressió actual i la persecució judicial i el linxament personal s'incrementarà si el 21 de desembre no guanya el bloc sobiranista. També es titlla l'adversari de poc democràtic, trampós i violent. Per això, demana reforçar la unitat d'acció, més enllà de les sigles dels partits, per anar plegats i recuperar, diu, la llibertat.

ARXIVAT A:
Govern empresonatEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut