Carles Puigdemont, president de la Generalitat, durant l'entrevista a l'agència ACN (ACN)
Carles Puigdemont, president de la Generalitat, durant l'entrevista a l'agència ACN (ACN)
Barcelona

Puigdemont defensa el seu dret a manifestar-se per la Diada, però diu que encara no ho ha decidit

El president de la Generalitat es reunirà aquest dilluns amb Xavier García Albiol, en el marc del començament del curs polític

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat el seu dret com a president a manifestar-se per la Diada tot i que ha reconegut que encara s'està pensant si ho farà o no. "Jo entenc que un president de la Generalitat es pot manifestar, i de fet jo ho faig", ha apuntat en una entrevista amb l'ACN. Puigdemont ha explicat que encara està valorant la situació, que vol parlar amb més gent, però alhora ha recordat que ell ha participat en totes les mobilitzacions amb motiu de l'Onze de Setembre, també sent alcalde de Girona. El president sí que ha volgut desvincular la seva assistència o no de la qüestió de confiança del dia 28 i de les converses amb la CUP.

En aquesta entrevista, Puigdemont ha volgut deixar clar que el procés d'independència culminarà aquesta legislatura. El cap de l'executiu ha refermat el seu compromís d'executar la desconnexió de Catalunya de l'Estat espanyol en aquest mandat: una legislatura prevista de 18 mesos aproximadament. El president es reuneix aquest dilluns amb el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. Una trobada en el marc de l'inici del curs polític.

Quan queda una setmana per a la Diada, l'ANC i Òmnium ja han penjat a les xarxes el vídeo en què s'explica com s'organitza la jornada. L'ANC també engega aquest dilluns la Setmana Catalana al Món. Unes activitats que inclouen debats i manifestacions culturals a 30 ciutats d'arreu del planeta; entre d'altres, a París, Londres, Zuric, Madrid, Bilbao, Rotterdam i Nova York. La iniciativa és una resposta al bloqueig per part de l'estat espanyol sobre l'acció internacional del sobiranisme.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut