Barcelona

Puigdemont anirà a la concentració de l'ANC a Salt per la Diada

Serà el primer president de la Generalitat que va a una manifestació independentista de la Diada

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assistirà a la concentració organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural la diada de l'Onze de Setembre. Fonts de Presidència han confirmat a TV3 que Puigdemont anirà a la concentració a Salt, una de les cinc que es faran arreu de Catalunya.

En un vídeo que ha penjat a Twitter, Facebook i Instagram, Puigdemont ha animat els ciutadans a acudir a la concentració per "donar suport a un procés que aquest país encessita per tirar endavant". El president de la Generalitat ha convidat la ciutadania a manifestar-se de manera "cívica, pacífica, alegre, participativa, inclusiva, transversal" perquè "no hi sobra ningú".

 

És la primera vegada que un president de la Generalitat pren part en una manifestació independentista per la Diada. Fins ara, el president de la Generalitat no s'havia pronunciat sobre l'assistència a l'acte. El seu predecessor, Artur Mas, no va assistir a cap de les manifestacions independentistes que s'han fet des de l'any 2012, a causa de la seva condició de president de la Generalitat. Mas, però, va anunciar divendres que aquest any sí que hi anirà.

Aquest dimecres, precisament, Puigdemont ha rebut al Palau de la Generalitat els presidents de les dues entitats organitzadores, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que li han entregat la samarreta de la concentració.

 

 

Munté: "És perfectament compatible amb el seu paper institucional"

En la roda de premsa posterior a la trobada de Puigdemont amb els presidents de l'Assemblea Nacional i Òmnium Cultural, la portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha explicat que el president de la Generalitat participarà a la concentració "com qualsevol altre ciutadà", un fet que ha considerat "perfectament compatible amb el seu paper institucional com a president".

Munté ha apuntat que Puigdemont ha escollit la seu més propera al seu entorn "defugint tot protagonisme". La portaveu del govern ha justificat l'assistència del president de la Generalitat a la concentració perquè hi ha una "important coincidència" entre el lema de la mobilització i el full de ruta de l'executiu. A més, Munté ha recordat que Puigdemont ha participat sempre en aquest tipus de convocatòries, també quan era alcalde de Girona.

La portaveu ha explicat que tots els membres del govern participaran en alguna de les cinc concentracions, excepte el conseller d'Interior, Jordi Jané, que haurà d'estar al càrrec del dispositiu de seguretat.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut