Barcelona

Puigcercós diu que Carod no ha demanat cap "contrapartida" a canvi de la seva renúncia

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat que Josep-Lluís Carod-Rovira no ha posat sobre la taula cap "contrapartida" per renunciar a la candidatura a la Generalitat. Puigcercós ha negat cap pacte amb el sector Carod, però ha donat per fet que els carodistes s'acabaran integrant als òrgans directius del partit. Segons el líder republicà, la decisió de Carod, que coneixia des de feia setmanes, és un gest de maduresa i responsabilitat davant d'un escenari polític complex. Poc abans, en unes declaracions quasi idèntiques, Ridao ha declarat a Catalunya Ràdio que Carod havia decidit renunciar sense demanar cap "contraprestació".

Actualitzat
Puigcercós i Ridao han explicat aquest matí la decisió de Josep-Lluís Carod-Rovira de renunciar a ser el candidat d'ERC en les pròximes eleccions al Parlament de l'any que ve. Tots dos han insistit que la decisió s'ha pres després de fer una anàlisi política madura. El número dos d'ERC, el secretari general Joan Ridao, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que troba lògic que la marxa s'hagi produït sense "contraprestacions", perquè Carod manté el màxim càrrec institucional del partit i també té pes ideològic i estratègic.

"No hi ha cap tipus de contraprestació, i en Carod ha exigit absolutament res"
, ha dit Ridao davant dels micròfons de Catalunya Ràdio. El número dos d'ERC ha considerat que la marxa de Carod d'una altra forma no hauria estat "procedent", perquè "en Carod ja té un paper molt rellevant, sobretot institucionalment, i a més té un pes importantíssim no només ideològicament, sinó també estratègicament en la bona marxa del partit".

De totes maneres, Ridao no ha tancat la porta a donar més presència al sector carodista als òrgans de direcció del partit. "Tindrem temps d'articular les formes de participació a la direcció del partit, tanmateix ja hi ha hagut fórmules d'integració", ha dit Ridao, que ha citat, entre d'altres, la comissió de garanties, la comissió de comptes i també la mesa del Consell Nacional. En aquest sentit, Ridao ha considerat que "hi ha hagut un esforç importantíssim".


Anar al contingut