Barcelona

Puigcercós aposta per una direcció d'Esquerra forta i representativa

Joan Puigcercós i Joan Ridao, nous president i secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, després de les eleccions internes que el partit va celebrar dissabte passat, comencen aquest dilluns mateix a treballar per configurar una executiva forta i representativa. És per això que trucaran als seus màxims adversaris, Ernest Benach i Joan Carretero. Així ho han explicat en entrevistes a Catalunya Ràdio i TV3.

Actualitzat
El nou president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, començarà aquest dilluns mateix els contactes per configurar la futura executiva del partit, que ha de sortir del congrés de dissabte vinent. Puigcercós, que s'ha proclamat vencedor de les eleccions internes que Esquerra ha celebrat per renovar els seus líders, es reunirà aquest dilluns mateix amb els seus adversaris, Ernest Benach i Joan Carretero.

L'objectiu de Puigcercós, fins ara secretari general del partit, segons ha afirmat en una entrevista a "Els matins de Catalunya Ràdio", és apostar per una direcció forta i representativa de totes les sensibilitats del partit.

El nou president d'ERC ha assegurat que "no és tanta la distància que ens separa" i que el que cal ara és buscar "el que ens suma" i "articular amb força una proposta política" i "una proposta de partit". Un cop escollida la nova executiva, Puigcercós ha afegit que té la intenció d'entrevistar-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas.

En el mateix sentit s'ha pronunciat Joan Ridao, nou secretari general d'Esquerra, a "Els matins", de TV3. Ridao, el candidat que ha rebut més suport de la militància del partit independentista, ha afirmat, a més, sobre el pacte tripartit, que s'haurà de parlar amb PSC i Iniciativa per revisar-lo, però ha assegurat, com ja va fer Puigcercós, que en cap cas estan pensant en el trencament.

Benach: "Tots els candidats tenen coses per dir"

També s'ha pronunciat des de Catalunya Ràdio Ernest Benach, president del Parlament i candidat a la presidència d'Esquerra en la candidatura avalada per Josep-Lluís Carod-Rovira, que va quedar en tercer lloc. Per Benach, tots els candidats tenen coses per dir sobre el futur del partit en aquesta nova etapa que inicia ara.

"El primer objectiu de tots plegats ha de ser intentar seure en una taula tots i ser capaços d'arribar a una acord, tots", ha ressaltat. Per Benach, la principal responsabilitat la tenen els guanyadors de les eleccions internes, Joan Puigcercós i Joan Ridao, "la resta també hi tenim un paper per jugar".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut