Villarejo hauria cobrat "molta pasta" de fons reservats per a l'operació Catalunya
L'exdirector adjunt operatiu de la policia Eugenio Pino, amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de la policia Ignacio Cosidó (EFE)

Processen Eugenio Pino, exnúmero dos de la policia, pel "pen drive" del cas Pujol

L'acusen d'incorporar de forma il·lícita a la causa informació econòmica i personal de la família de l'expresident de la Generalitat

Actualitzat

Un jutge de Madrid ha tancat la instrucció del cas i processa Eugenio Pino, antic número dos de la policia i considerat el cervell de l'anomenada "brigada patriòtica" del que va ser ministre de l'Interior del PP Jorge Fernández Díaz, per l'obtenció il·lícita d'un "pen drive" amb informació econòmica i personal de la família Pujol Ferrusola.

L'acusa de revelació de secrets, frau processal i fals testimoni, en relació amb l'origen d'aquella memòria USB que contenia arxius que suposadament provenien de l'escorcoll judicial al despatx de detectius Método 3, cosa que ha resultat ser falsa.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga el cas Pujol, va anul·lar com a prova la informació que contenia aquell "pen drive" i va encarregar investigar d'on l'havien tret.

Segons De la Mata, Eugenio Pino va donar instruccions incorrectes a les unitats operatives a través del seu subordinat perquè incloguessin en el cas Pujol documents dels quals s'ocultava l'origen i la manera com s'havien obtingut.

Aquest processament és l'últim pas abans de fer seure al banc dels acusats Pino i l'altre processat i subordinat seu, l'inspector en cap Bonifacio Díez Sevillano.

Pino va ser número 2 de la policia en l'etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre d'Interior i d'Ignacio Cosidó com a director del cos.

Anar al contingut