Entrada de les furgonetes de la Guàrdia Civil amb Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva a la presó d'Estremera
Madrid

Primera nit a la presó de Turull, Forcadell, Bassa, Rull i Romeva

Els homes, els han enviat a Estremera, i les dones, a la presó d'Alcalá-Meco

RedaccióActualitzat

Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva han tornat aquesta nit a la presó d'Estremera, d'on van sortir el 4 de desembre passat en llibertat condicional. Aquesta vegada no sembla que hi hagi opcions de tornar a sortir abans del judici.

Ells, com Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que van entrar amb ells a la presó el 2 de novembre i ja no en van sortir, seran processats pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics.

Dels mateixos delictes serà jutjada Dolors Bassa, que va arribar al mòdul femení d'Alcalá-Meco amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, també processada per rebel·lió.

Tots cinc els acusats van arribar als centres penitenciaris, cadascú en una furgoneta de la Guàrdia Civil en dues comitives escortades per un vehicle de la policia.

La primera nit l'han passat al mòdul d'ingressos, on se'ls farà una revisió mèdica i un examen psicològic abans d'anar al seu mòdul definitiu. 

Les seves últimes paraules abans d'ingressar a presó van ser en forma de tuits:

Jordi Turull atribueix l'empresonament al fet d'haver estat lleial al mandat dels electors i crida  a defensar la democràcia de manera pacífica. També demana a la seva família que no pateixi, que està bé perquè no ha fet mal a ningú:

 



 

 

Un dels altres processats, Josep Rull, publica una foto amb Turull entrant al jutjat i afirma que siguin quines siguin les mesures que els imposin no acabaran amb la causa de la llibertat i la dignitat de Catalunya:

 



 

Dolors Bassa, convençuda que no ha comès cap delicte, es compromet en la seva defensa i avança que aquest és el seu últim tuit mentre sigui a la presó:

 



 

 

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell mostra fortalesa amb una icona al final del tuit i amb un missatge en què afirma que entra a la presó amb el cap ben alt i acaba amb un convençut "ens en sortirem":

 



 

 

I l'últim dels polítics catalans empresonats divendres, Raül Romeva, recorda que ahir no va poder celebrar l'aniversari de la seva filla, amb qui apareix a la foto que acompanya el tuit:

 



 

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàInvestiduraArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut