Manifestació per reclamar més efectius pel parc de bombers del Pont de Suert ACN
El Pont de Suert

Preacord per evitar el tancament del parc de bombers del Pont de Suert

La comarca vol que s'incrementi el personal del parc que ara gestionen bombers voluntaris

Actualitzat

Els veïns de l'Alta Ribagorça respiren més tranquils després del preacord d'última hora entre els bombers voluntaris del Pont de Suert i el Departament d'Interior que ha evitat el tancament de l'únic parc de la comarca. Els bombers voluntaris que gestionen el parc van fer un ultimàtum i van anunciar que tancarien el parc aquest dissabte si no es garantien més efectius per cobrir les emergències de forma permanent.

L'anunci del preacord va ser a última hora de la nit de divendres després d'una tensa jornada de negociacions i de la protesta d'uns 500 veïns de la comarca que van tallar una hora l'N-230 al centre del Pont de Suert.

Els detalls sobre com s'incrementarà el personal del parc es concretaran en una nova reunió dilluns a la tarda. Els bombers voluntaris veuen ara la solució més pròxima, tot i que cap de les parts n'ha volgut avançar els punts del preacord.

L'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, creu que la solució és que el parc rebi bombers funcionaris en comissió de serveis almenys fins que no es doti de més efectius voluntaris. 
            
De moment, aquest cap de setmana el servei es cobrirà com s'ha fet fins ara a l'espera de les mesures d'ampliació que s'acordin a la reunió de dilluns. Aquest dissabte al matí hi havia localitzables 4 del 15 bombers voluntaris adscrits al parc del Pont de Suert, a punt per ser avisats si sorgia alguna emergència.

Anar al contingut