El ministre Cristóbal Montoro (EFE)
El ministre Cristóbal Montoro (EFE)
Madrid

PP i Cs impedeixen debatre 4.000 de les 6.000 esmenes de l'oposició als pressupostos

El PSOE ja ha anunciat que aquest dijous presentarà un recurs urgent davant la mesa del Congrés contra aquesta decisió sense precedents

RedaccióActualitzat

Polèmica al Congrés al voltant dels pressupostos. La nit passada, els vots del PP i Ciutadans han fet caure 4.000 de les 6.000 esmenes presentades al text. És a dir, que només es debatrà una tercera part de les esmenes per qüestions tècniques, perquè superen, diuen, els 15 milions d'euros previstos en el Fons de Contingència. El PSOE i Podem parlen de "cacicada". Els socialistes presentaran avui un recurs urgent contra aquesta mesura, que no té precedents.

En una reunió convocada a les deu de la nit, els grups parlamentaris del PP i Ciutadans han remarcat que no es poden debatre esmenes que, conjuntament, suposen un valor de 46.926 milions d'euros. Un informe del govern ha fet costat a aquests arguments en el sentit que aquestes propostes de l'oposició "no s'haurien de tramitar" perquè superen la quantitat prevista del fons i "vulneren" el que es va aprovar en el debat de la totalitat dels pressupostos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut