Posen en marxa Digiwhist, una eina europea contra el frau i la corrupció

És un portal amb una base de dades que posa a disposició de la ciutadania tota la contractació pública a Europa des del 2009

RedaccióActualitzat

Fa pocs dies s'ha activat Digiwhist, The Digital Whistelblower, "el denunciant digital", una eina d'abast europeu per lluitar contra la corrupció, el frau i les males pràctiques en l'administració pública.

La base de dades d'aquesta eina, disponible a través d'internet, permet a qualsevol persona accedir a tota la contractació pública feta des del 2009 als 28 estats de la UE, a més de 7 jurisdiccions més, entre les quals, la mateixa Comissió Europea.

3 anys de feina

Digiwhist és el fruit de 3 anys de feina i recull més de 7 milions i mig de contractes, gairebé 200.000 dels quals corresponen a Espanya. L'ha creada un consorci format del qual formen part entre altres l'Universitat de Cambridge i l'Open Knowledge Foundation Deuschland.

 

A més de tota la informació de contractació, Digiwhist també permet comparar les legislacions dels diferents països. Els impulsors destaquen que la base de dades ja ha demostrat que molts països i institucions públiques no compleixen la legislació vigent.

La part espanyola, a càrrec d'Xnet

De la part espanyola se n'encarrega la plataforma d'activistes cibernètics Xnet, coneguts per haver impulsat els processos judicials contra Rodrigo Rato i la cúpula de Bankia.

 

Anar al contingut