Pere Soler, exdirector dels Mossos d'Esquadra, al programa "Preguntes Freqüents"

Pere Soler, sobre l'1-O: "Qui va actuar de manera correcta van ser els Mossos"

A l'exdirector del cos dels Mossos d'Esquadra, la fiscalia li demana una pena d'onze anys de presó per un delicte de rebel·lió

Actualitzat

L'exdirector general dels Mossos Pere Soler, per a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó per rebel·lió per l'1 d'octubre, diu que no va cometre cap delicte com a responsable polític dels Mossos, ni tampoc la Conselleria d'Interior, i que així quedarà demostrat en el judici. La fiscalia també demana onze anys de presó per al major dels Mossos Josep Lluís Trapero i per a l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig.

Al programa "Preguntes freqüents" de TV3, Pere Soler ha defensat que els Mossos d'Esquadra no es van apartar de la legalitat, però no podien complir estrictament les ordres de la fiscalia per impedir el referèndum perquè això no els corresponia com a policia judicial:

"Dintre de les funcions de la policia judicial, dintre de les funcions que té la mateixa fiscalia, s'han de limitar només a fer diligències d'investigació concretes o assegurar el delinqüent per posar-lo a disposició policial. I això no té res a veure amb fer plans per impedir un referèndum".

 



Soler defensa que els Mossos d'Esquadra, en tot moment, van actuar correctament per fer complir el mandat judicial:

 


Soler ha qüestionat el delicte de rebel·lió assegurant que durant tota la instrucció mai s'ha fet referència a cap episodi de violència, al revés del que vol acreditar ara la Fiscalia:

"I tota la instrucció es basa en què no hi ha violència. Per aixó la instrucció s'acaba amb la petició o amb els indicis de possibles delictes de sedició i, al final, ara hi ha hagut aquest canvi en l'escrit d'acusació. Quan, durant tota la instrucció, la paraula "violència" - i això ho deia l'advocada del Major Trapero-, no sortia ni es pretenia acreditar aquesta violència".

 

L'exdirector dels Mossos d'Esquadra Pere Soler defensa que la policia catalana sempre va complir la legalitat l'1 d'octubre i va seguir en tot moment les instruccions de la fiscal i de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

"El Tribunal Constitucional, jo crec que d'una manera injusta, només assenyala els comissaris del cos de mossos i se'ls requereix perquè compleixin amb la resolució de suspensió del Tribunal Constitucional. I això no es fa amb els altres cossos i forces de seguretat".

"Per això nosaltres aquesta prudència sempre la vam tenir, perquè nosaltres volem salvaguardar el cos, en qualsevol dels escenaris. Es fes, no es fes el referèndum, sortís "sí", sortís "no"...perquè nosaltres era un be a salvaguardar. Almenys des del departament d'Interior, Poder sí que amb algunes declaracions no vam ser prou curosos".

 


 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJudici procésReferèndum 1-OMossos d'EsquadraProcés català
Anar al contingut