El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció en el plenari de l'Assemblea General de l'ONU (EFE)
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció en el plenari de l'Assemblea General de l'ONU (EFE)
Nova York

Pedro Sánchez davant de l'ONU: "Espanya és una democràcia plena"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha pronunciat aquesta matinada un discurs davant l'Assemblea General de l'ONU, a Nova York.

Davant el plenari de les Nacions Unides, Sánchez ha criticat els missatges excloents i ha destacat el valor del diàleg per arribar al consens. Ha mantingut el seu relat en favor de la cooperació internacional, i ha reivindicat una agenda multilateral, progressista, ecològica, que abanderi la defensa dels drets humans i, especialment, feminista.

"Jo em defineixo com un polític feminista i aquest, sense cap dubte, aquest és el moment de les dones"

 

Pedro Sánchez ha reivindicat  davant la resta de mandataris internacionals la qualitat democràtica d'Espanya:

"Espanya és una democràcia plena, Aquest any celebrem el 40 aniversari de la nostra Constitució. La Constitució que va portar la democràcia al nostre país. És una democràcia plena, ben posicionada en tots els índex globals que mesuren la qualitat democràtica de les nostres institucions i que ha fet de la defensa i el compromís amb el multilateralisme una de les seves marques d'identitat".

Em el seu discurs, el líder socialista no ha fet cap referència explícita a la integritat territorial d'Espanya. Només, entre línies, es podria trobar algun missatge sobre la situació a Catalunya:

"Aquest temps no requereix missatges nacionalistes ni missatges excloents. Que ningú, per si mateix, té el monopoli de la veritat. Necessitem lideratges capaços de construir consensos, forjar acords i trobar solucions aprofitant sinergies".

 

Segons Sánchez, moltes de les mesures socials que ha posat en marxa el seu govern van en la direcció dels objectius de desenvolupament de l'ONU. I ha exhibit el seu compromís acollint refugiats com una bona forma de combatre amb fets el populisme i els discursos xenòfobs.

El president espanyol ha demanat una postura ferma contra el nacionalisme excloent i ha dit que Espanya abanderarà una defensa de la solidaritat entre els pobles i d'humanitat:

"I davant la imatge de països fortalesa, de narratives excloents i xenòfobes, el govern d'Espanya i el nostre país reivindica les idees de solidaritat, d'humanitat, i de respecte".

 

Després de parlar al plenari de l'ONU, el president espanyol anirà ara a Califòrnia, on fins diumenge es reunirà amb diversos representants electes i amb la comunitat llatina.

 

ARXIVAT A:
PSOEPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut