Girona

Passen a disposició judicial els 19 detinguts en l'Operació Dòmino contra el crim organitzat

Els 19 detinguts dimecres passat en l'Operació Dòmino contra dos grups organitzats, un de format per ciutadans romanesos i un altre per colombians, han passat a disposició dels jutjats de guàrdia de Blanes i Girona, respectivament, segons els Mossos d'Esquadra. A Blanes, els detinguts són 7 romanesos que es dedicaven a fer robatoris amb violència. A Girona, 12 persones de nacionalitat colombiana i una d'espanyola relacionades amb el tràfic de cocaïna. Els Mossos investiguen ara si són els autors de l'assalt i la pallissa a un empresari de Lloret de Mar la setmana passada. Les dues bandes treballaven per separat, però col·laboraven.

Actualitzat
Els vint detinguts haurien comès, suposadament, segrestos exprés, robatoris violents a domicilis i es dedicaven al tràfic de drogues a la província de Girona. A més, segons els Mossos hi ha indicis que vinculen els detinguts a la violenta agressió que va patir el cap de setmana passat a casa seva un empresari de la construcció de Lloret de Mar, que va haver de ser ingressat a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona.

En l'operació policial, van escorcollar set pisos de Girona i quatre de Blanes, on van fer les detencions. Es tracta de dues bandes que, tot i actuar per separat, col·laboraven entre elles. A Girona, els Mossos van detenir dotze persones de nacionalitat colombiana i una d'espanyola relacionades amb el tràfic de cocaïna. A Blanes, els detinguts van ser set romanesos, que es dedicaven a fer robatoris amb violència.

Un total de 170 mossos d'esquadra van participar en aquest operatiu policial, que continua obert, i, per tant, no es descarten noves detencions. La mateixa policia ha explicat que alguns dels detinguts haurien pogut participar en assalts a domicilis fora de la província de Girona, però aquest fet no hauria transcendit a l'opinió pública. El jutjat de Girona que s'ha encarregat del cas va decretar el secret de sumari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut