Brussel·les

Parlamentaris europeus demanen que continuï el procés constitucional de la UE

Parlamentaris europeus han coincidit en la importància que la Unió Europea disposi d'una Constitució, en un debat fet a Brussel·les sobre el futur de la Comunitat. Un debat que ha coincidit amb el Dia d'Europa. El president de l'eurocambra, Josep Borrell, ha explicat que "l'opinió majoritària és que el procés constitucional ha de continuar i el text no s'ha d'abandonar". Amb la ratificació, avui, del text constitucional per part d'Estònia ja són quinze els països que ho han fet. Els altres deu ho han suspès sine die i França i Holanda el van rebutjar en referèndum.

Actualitzat

El debat celebrat al Parlament Europeu ha reunit durant dos dies diputats nacionals dels 25 països membres més Bulgària i Romania, així com una setantena d'eurodiputats. Tots plegats han volgut enviar un missatge d'optimisme i de compromís amb el text de la Constitució als líders europeus.

El missatge s'ha fet en vistes a la cimera dels 25 del pròxim mes de juny, en què els caps d'estat i de govern hauran de decidir si prorroguen o no el període de reflexió obert l'any passat sobre la Constitució europea, després del no de França i Holanda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut