Moscou

París i Moscou bombardegen de forma coordinada objectius d'Estat Islàmic al nord de Síria

Els caces russos han atacat Raqqa el mateix dia que França ha bombardejat, per segon dia consecutiu, instal·lacions estratègiques de la ciutat

RedaccióActualitzat

Rússia ha llançat aquest dimarts un atac aeri contra posicions d'Estat Islàmic a la localitat de Raqqa, la mateixa ciutat del nord de Síria que aquests dilluns i dimarts també ha estat bombardejada per caces francesos. París i Moscou han acordat una estratègia conjunta dels seus exèrcits per atacar l'organització jihadista a Síria.

El ministre rus de Defensa, Serguei Shoigu, ha anunciat que el Kremlin ha duplicat els atacs després d'acordar aquesta coordinació de les accions militars amb França, que ha bombardejat per segon dia consecutiu bases d'Estat Islàmic.

Moscou intensificarà els atacs aeris

Rússia ha decidit bombardejar després de concloure que l'avió comercial rus que va caure al Sinaí amb 224 persones a bord va ser víctima d'un atemptat amb bomba, confirmant així la hipòtesi avançada pels serveis secrets britànics.

El president rus Vladímir Putin ha anunciat la intensificació dels bombardejos a Síria després que el govern francès demanés aquest dilluns que els esforços contra Estat Islàmic siguin coordinats amb els Estats Units i Rússia. Aquests dos països ja van acordar a l'octubre un protocol de seguretat per no entorpir-se en les operacions respectives contra Estat Islàmic, després que Rússia s'afegís als bombardejos el mes abans. Continuen enfrontats, però, per les diferències sobre el futur del règim del president sirià Bashar al-Assad, i no han arribat encara a establir una col·laboració militar real, tal com els demana França.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut