Pablo Iglesias durant la conferència
Pablo Iglesias durant la conferència
Madrid

Pablo Iglesias: "L'independentisme ha fracassat davant de Rajoy"

El líder de Podem considera que cal sumar totes les forces polítiques per fer fora el que ha anomenat bloc monàrquic, on hi inclou el rei Felip, el PP, el PSOE i Ciutadans

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias assegura que el procés sobiranista ha fracassat davant del govern de Rajoy. El líder de Podem destaca que la declaració d'independència de divendres al Parlament "no només va ser il·legal, també és il·legítima". Ho va dir aquest dilluns en un acte organitzat al Teatre del Círculo de Bellas Artes, a Madrid, sota el títol: "Connectar Espanya: plurinacionalitat, solidaritat, fraternitat". Iglesias creu que el pols l'ha guanyat el president espanyol:

 

"Avui podem afirmar que l'independentisme ha fracassat. Es pensaven que es podrien independitzar de Rajoy (···). Una força política que només va obtenir el 8% dels vots a Catalunya governa avui en aquest territori i té bàsicament una línia política: tots a la presó. Jo els vull preguntar: Què se soluciona amb això? (···) Hi ha molts ciutadans en aquest país que es pregunten per què alguns corruptes estan impunes, mentre que uns altres són a la presó?"

 

Iglesias afirma que el referèndum pactat és "l'única via que pot garantir la integritat territorial" del país i hi ha afegit que del PP "no és fàcil independitzar-se, per això se'ls ha de treure del govern". Segons el màxim responsable de Podem, cal sumar totes les forces polítiques per fer fora el que ha anomenat el bloc monàrquic.

 

"El nou acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista i Ciutadans, apadrinat per un cap d'estat, mai no votat en aquest país. És la destrucció de la constitució territorial del nostre país. Ells són, i cal dir-ho ben clar, els que estan trencant, els que estan destruint Espanya."

 

La formació de Pablo Iglesias passa per un moment de rebombori intern i, a més a més, les últimes enquestes castiguen de manera notable les seves expectatives electorals. Segons un sondeig del diari "El Mundo", Podem perdria el 28% dels vots que va obtenir el juny del 2016 si avui es fessin eleccions generals. Passaria a ser la quarta força política, darrere de Ciutadans, que guanyaria més de tres punts.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut