Montgat

Óscar Sánchez demanarà una indemnització a la justícia italiana

La concentració, aquesta vegada amb la presència del mateix Óscar, s'ha fet a la plaça de les Mallorquines, on des d'aquest estiu cada divendres familiars i amics s'han concentrat demanant la seva llibertat. Aquest divendres hi han assistit unes 300 persones, més que en cap altra, i les abraçades i mostres d'afecte han estat constants. L'Óscar, molt agraït a tothom, ha dit que ara intentarà recuperar la normalitat al poble, amb un ull a Nàpols per reclamar que la justicia italiana li repari l'honor.

RedaccióActualitzat
L'Óscar Sánchez demandarà la justícia italiana i reclamarà una indemnització per danys i perjudicis. Ho ha confirmat aquesta tarda el seu advocat, Fabio Salcina, que ha assegurat que interposaran tres demandes: contra la justícia italiana, contra el pèrit de l'informe de veu, i contra el mafiós que li va suplantar la personalitat. L'advocat no ha volgut estimar la xifra que podria arribar a cobrar l'Óscar com a indemnització, però es parla de xifres màximes al voltant del mig milió d'euros.

Hi ha el precedent d'un cas molt similar. Vicente Piera, osteòpata de Gandia, també va ser suplantat per un mafiós i va estar 8 mesos en una presó de Milà fins que no es va aclarir l'error. Ara el seu advocat italià li ha aconseguit una indemnització de 85.000 euros per danys i perjudicis.

La indemnització no ha estat pels danys patrimonials, o les despeses legals, o pel fet de no tenir ingressos perquè ha perdut la feina. Ha estat quantificada pel temps d'empresonament.

TV3 també ha pogut parlar amb un dels fiscals antimàfia de Nàpols, Federico Cassiero de Roa, que ha assegurat que hi ha nombrosos antecedents de ciutadans que han estat empresonats injustament i que, un cop absolts, han pogut cobrar danys i perjudicis.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut