Marta Pujol i Oriol Pujol arribant aquest dilluns al migdia a l'Audiència Nacional
Marta Pujol i Oriol Pujol arribant aquest dilluns al migdia a l'Audiència Nacional
Madrid

Oriol Pujol diu que tenir gairebé un milió d'euros a Andorra l'"incomodava"

L'exsecretari general de CDC i les seves germanes Marta i Mireia són els últims membres de la família Pujol que compareixen davant del jutge pels diners d'Andorra

RedaccióActualitzat

L'exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya i fill de Jordi Pujol, Oriol Pujol, ha confessat aquest dilluns davant de l'Audiència Nacional que va donar 500.000 euros al seu germà Jordi perquè eren uns diners que l'incomodaven per a la seva carrera política. El seu pare, ha dit, no sabia res d'aquests moviments bancaris.

Oriol Pujol, investigat per un delicte de blanqueig en relació amb la fortuna familiar trobada a Andorra, ha assegurat que aquests diners formaven part de l'herència andorrana de la família.

La seva germana Marta, que estava citada a les 11 del matí, també ha declarat. Cap dels dos no ha volgut parlar quan han sortit de les declaracions, que han durat al voltant d'una hora cada una. Se sap, però, que han contestat les preguntes del jutge i també les del fiscal.

Aquest dimarts declararà la germana que falta, Mireia, que va desmarcar-se de la família quan va declarar al Parlament apuntant que "ells són ells i jo sóc jo".

El jutge José de la Mata acusa la família Pujol d'haver actuat com una organització criminal en el suposat blanqueig de la seva fortuna. Després d'aquestes declaracions ja hauran passat pel jutjat tots els membres de la família Pujol Ferrusola. El magistrat ha retirat, de moment, el passaport a Jordi i Oleguer Pujol.

Oriol Pujol, també pendent del judici de les ITV

Aquesta ha estat la primera declaració d'Oriol Pujol davant d'un jutge per aclarir l'origen de la fortuna familiar. De moment, tots els membres de la família han negat haver tingut comptes bancaris a l'estranger.

Oriol Pujol té un altre procés judicial en marxa, el de les ITV, que va ser el motiu principal perquè abandonés la primera línia de la política. La Fiscalia Anticorrupció afirma que Pujol va intercedir a favor d'empresaris amics en la concessió d'estacions d'ITV a canvi de comissions il·legals i li demana més de 5 anys de presó.

 

♦ Homs es mostra "cabrejat" i "decebut" amb Oriol Pujol pel cas de les ITV

Anar al contingut