Buenos Aires

Obama es guanya els argentins ballant un tango durant el sopar d'Estat

En la seva visita oficial a Buenos Aires, Obama obre una nova etapa en les relacions nord-americanes amb l'Argentina, fent referències al papa i a Messi, i ballant tangos

RedaccióActualitzat

Barack Obama s'ha integrat perfectament a l'Argentina, on fa la seva primera visita oficial. Després del sopar de gala que li ha ofert el president argentí, Mauricio Macri, tant ell com la seva dona Michelle s'han deixat seduir pel ball més genuïnament argentí. Tots dos s'han atrevit a ballar un tango amb els ballarins professionals que animaven la vetllada. En un dels moments més sorprenents de la nit, Obama s'ha aixecat i s'ha posat a ballar una estona amb la ballarina, mentre que Michelle feia el mateix amb el ballarí.  

Avui serà el segon dia de visita del president dels Estats Units, que tindrà com a moment central un acte de retrobament amb les víctimes de la dictadura argentina. Obama ha anunciat la desclassificació de milers de nous documents militars i d'intel·ligència d'aquella època fosca, per demostrar la voluntat del seu país de refer els ponts trencats.

Un sopar molt especial

Aquesta nit, el president nord-americà s'ha guanyat els argentins en el sopar d'Estat, amb referències al papa i a Messi, i ballant un tango. Un brindis entre dos països novament amics, dos països distanciats durant anys, els dotze que va ser al poder el matrimoni presidencial dels Kirchner. Nova etapa de relacions bilaterals, enfocada especialment a potenciar el comerç i les inversions entre les empreses de tots dos països.

La nova Argentina es mostra al món. I el president, Mauricio Macri, ha aconseguit en tres mesos que el visitessin a la Casa Rosada el francès Francois Hollande i l'italià Matteo Renzi, a més de la cap de la diplomàcia europea Federica Mogherini. I ara, Barack Obama.

Un Obama que també ha tingut temps per reunir-se, relaxat i en mànigues de camisa, amb joves estudiants i emprenedors, a qui ha confessat que una de les il·lusions de les seves filles és conèixer el blaugrana Leo Messi:

"També volia portar aquí les meves filles perquè poguessin contemplar la bellesa i la vitalitat d'aquesta ciutat. Ja s'han trobat amb un argentí famós, sa santedat el papa Francesc, i ara volen reunir-se amb Messi, però això no ho he pogut organitzar."

L'agenda d'Obama per a l'Argentina continuarà aquest dijous, quan el president nord-americà participarà en un homenatge a les víctimes de la dictadura argentina, per volar després fins a la ciutat de Bariloche, punt final de la seva gira per Cuba i l'Argentina.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut