Washington

Obama confirma que tancarà Guantánamo i retirarà les tropes de l'Iraq

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha reiterat la seva intenció de tancar la presó militar de Guantánamo, a Cuba, i de retirar les tropes nord-americanes de l'Iraq quan arribi a la Casa Blanca el 20 de gener. Obama ha fet aquestes declaracions al programa "60 minuts" de la cadena televisiva CBS, en la primera entrevista televisada des que va guanyar els comicis el 4 de novembre. Pel que fa a la crisi econòmica, Obama considera necessari un pla de rescat per a l'automoció, per evitar la fallida de la primera empresa nord-americana del sector, la General Motors.

Actualitzat
Obama ha dit que els esforços s'han de centrar a impulsar mesures que estimulin l'economia i que, en els pròxims dos anys, el país no s'ha de preocupar pel dèficit públic. El nou president electe ha assegurat que "farem tot el que sigui necessari per aconseguir que aquesta economia torni a avançar una altra vegada".

En l'entrevista, Barack Obama ha estat acompanyat de la seva esposa, Michelle, la futura primera dama dels Estats Units. 
Anar al contingut