Madrid

Noves monedes i canvis de nom de carrers pel relleu del rei

La successió al tron de Felip VI comportarà nombrosos canvis més enllà de l'esfera política. Els premis Príncep d'Astúries passaran a dir-se premis Princesa d'Astúries

RedaccióActualitzat

La successió al tron del nou monarca Felip VI comportarà nombrosos canvis més enllà de l'esfera merament política com els quadres i documents oficials, els segells o les monedes. Precisament, per llei, els euros espanyols hauran de canviar l'efígie de Joan Carles I per la del nou cap d'Estat. Les primeres monedes amb l'efígie del príncep no sortiran fins al 2015 i durant un temps conviuran les monedes de pare i fill. Des del 1975, primer en la pesseta i després en els euros, el rostre de Joan Carles I ha presidit les monedes espanyoles, així com els segells.

A banda de documents oficials, amb el nou nomenament s'hauran de modificar també molts noms de carrers, ja que el títol de rei només el pot tenir el monarca actual. Així, totes aquelles vies que es diuen "rei Joan Carles I" s'hauran de canviar, previsiblement, eliminant el terme "rei", és a dir, que passaran a dir-se "Joan Carles I", de la mateixa manera que els carrers que es diuen "príncep Felip" s'hauran d'actualitzar. En la mateixa línia, a partir de la proclamació del nou rei, s'hauran de modificar noms d'institucions així com universitats, escoles, hospitals i altres centres públics dedicats al monarca.

De la mateixa manera, la fotografia del nou monarca presidirà els ajuntaments i altres organismes oficials i a partir de la seva proclamació serà Felip VI qui expedirà els títols oficials de batxillerats o universitaris. Davant aquests canvis, el príncep haurà de fer-se diverses fotografies com a rei amb roba de civil, de tots els exèrcits i de gala.

La successió al tron també afectarà de ple altres àmbits com en els premis més prestigiosos que s'atorguen a l'Estat. Així doncs, a partir del nomenament, els premis Príncep d'Astúries passaran a dir-se premis Princesa d'Astúries.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut