Ginebra

Nissan creu que les condicions laborals pactades a la planta de Barcelona faran que hi arribin nous models

El vicepresident de Nissan Europa, John Martin, assegura a TV3 que la fàbrica de la Zona Franca, amb les noves condicions laborals pactades, aconseguirà nous models. A més del nou turisme, podria optar a un vehicle elèctric.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El Saló de l'Automòbil de Ginebra està donant bones notícies a les factories catalanes. Nissan ha anunciat que llançarà al mercat europeu 15 nous models en els pròxims tres anys i el vicepresident de Nissan Europa ha assegurat que les noves condicions laborals de la planta de la Zona Franca i l'experiència única que té en vehicles elèctrics la situen en molt bona posició.

La planta de Nissan a la Zona Franca, especialitzada, fins ara, en furgonetes i tot terrenys, ja té assignat un nou turisme però podria optar també a un nou vehicle elèctric, segons ha assegurat a TV3 el responsable de Nissan a Europa, John Martin.

"Si Barcelona entrega a temps aquests cotxes, amb la qualitat i els costos laborals que se li demanen", "es podrà menjar el món, podrà aconseguir qualsevol altre model", ha declarat Martin.

Martin ha apostat per treballar juntament amb els sindicats per aconseguir crear ocupació. L'única forma de fer-ho, ha dit, és ser més competitius i, per aconseguir-ho, "no valen negociacions que duren dos anys i que acaben amb grans avanços. Això és un error".

Les condicions laborals no és l'únic factor que dóna punts a la planta de Barcelona. El seu port, perfecte per a l'exportació de vehicles. segons Martin, la proximitat amb les grans indústries de components de l'automòbil i la bona preparació de la mà d'obra l'avalen.

La competitivitat de la fàbrica de Nissan es coneix un parell de dies més tard que Seat confiés també en les possibilitats de la planta de Martorell per fabricar un nou tot terreny.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut