Una dona russa amb una ampolla de vodka
L'alcoholisme provoca cada any la mort de mig milió de persones a Rússia. (Foto: Reuters)
Moscou

Moscou amplia la prohibició de vendre begudes amb alta graduació alcohòlica a la nit

Ni una gota de vodka venut entre les deu de la nit i les deu del matí. L'Ajuntament de Moscou ha dictat una particular llei seca que prohibeix vendre begudes amb més d'un 15% d'alcohol entre les deu de la nit i les deu del matí. Les autoritats municipals confien que aquesta mesura ajudarà a lluitar contra l'alcoholisme, tot i que alguns experts dubten de l'eficàcia de la mesura i temen que faci créixer la venda il·legal de begudes riques en alcohol. La prohibició de vendre alcohol durant la nit ja estava vigent des del 2006, però ara les autoritats de Moscou n'han ampliat les hores de vigència.

Actualitzat
L'Ajuntament de Moscou ha endurit la seva particular "llei seca" per combatre l'alcoholisme, un problema que cada any causa la mort de mig milió de persones a Rússia i també problemes i malalties a la població. De fet, aquest estiu la combinació d'altes temperatures i ingestes elevades d'alcohol va fer augmentar les morts al país.

Així, l'Ajuntament de la capital russa ha ampliat la prohibició que ja existia en la venda de begudes amb alt contingut alcohòlic. A partir del dia 1 de setembre, els establiments no podran vendre begudes amb més d'un 15% d'alcohol -com ara el vodka, entre d'altres- entre les deu de la nit i les deu del matí.

Fins ara la normativa prohibia la venda d'aquest tipus de begudes entre les onze de la nit i les vuit del matí, però establia la possibilitat que, en alguns casos, les prefectures de policia poguessin autoritzar la venda durant l'horari de prohibició. La nova mesura priva els policies d'aquesta opció i estableix un veto total.

Els especialistes en el tractament de l'alcoholisme no s'han mostrat satisfets per la iniciativa. Consideren que afavorirà la venda il·legal d'alcohol i que també farà augmentar la comercialització de begudes adulterades. L'abús d'alcohol en aquest país ha fet baixar l'esperança de vida dels homes fins a un nivell inferior al de països com Bangla Desh o Hondures, segons el govern rus.
Anar al contingut