París

Mor un nen de 12 anys a França després que l'agredissin diversos companys de classe

A França, un nen de 12 anys va morir ahir a l'escola on estudiava, després que l'agredissin diversos companys. L'agressió es va produir a l'escola Albert Camus de la localitat francesa de Meaux, als voltants de París. La víctima va ser colpejada, primer per un company, d'11 anys, i després, un cop a terra, per altres alumnes. Segons algunes fonts, els alumnes haurien agredit el seu company perquè els havia pres la pilota fa uns dies. Dies enrere, un altre alumne va ingressar a l'hospital després d'una agressió, dos professors van ser atacats per alumnes i un vigilant va ser ruixat amb lleixiu.

Actualitzat
Segons les primeres informacions, "un nen va donar un cop a un altre durant una baralla i aquest no es va aixecar". Altres fonts han assegurat que la víctima va ser agredida per diversos col·legials un cop ja era a terra. L'associació de pares d'alumnes ha acusat la direcció de l'escola i el seu professor d'esports d'"un greu problema de vigilància i d'acompanyament".

No se sap encara per què es va desfermar l'agressió, però segons les primeres dades alguns nens es van enfadar perquè la víctima els havia pres diverses vegades la pilota durant un partit d'handbol dijous al matí. Fonts sindicals del professorat han destacat que el 18 d'octubre passat van redactar un informe per demanar més mitjans i que al novembre es van plantejar fer vaga, tot i que finalment hi van desistir.

L'escola Albert Camus, on estudien 602 alumnes, és un dels quasi 9.000 establiments escolars francesos dotats de mitjans suplementaris i de major autonomia per enfrontar-se a dificultats d'ordre escolars i social. En les últimes setmanes, un alumne va haver de ser hospitalitzat després de ser apallissat a la sortida de classe, un professor va ser agredit, un altre va rebre cops i puntades de peu a l'intentar aturar una baralla i un vigilant va ser ruixat amb lleixiu.
Anar al contingut