Pla general de l'entrada al Club Tennis Vilanova, on un nen de 10 anys ha mort ofegat durant el campus d'estiu el 22 de juny de 2017 (hori…
Pla general de l'entrada al Club Tennis Vilanova, on un nen de 10 anys ha mort ofegat durant el campus d'estiu el 22 de juny de 2017 (horitzontal)

Mor un nen de 10 anys ofegat en una piscina a Vilanova i la Geltrú durant un casal d'estiu

ACN Vilanova i la Geltrú.-Un nen de 10 anys ha mort ofegat aquest dijous al migdia quan es banyava a la piscina del Club Tennis Vilanova mentre participava en un casal d'estiu. L'alerta s'ha produït a les 12.23 hores, quan uns companys han trobat el menor inconscient al fons de la piscina. Fins al lloc s'hi han desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han fet maniobres de reanimació cardiopulmonar al nen durant gairebé dues hores però no ha pogut fer res per salvar-li la vida. El SEM ha ofert suport psicològic tant a la família com als companys, monitors i socorristes.

(S'ha afegit informació facilitada per Càritas Diocesana, que ajudava la família del nen. El nen participava al casal del Club de Tennis Vilanova per un acord entre les dues entitats)El president del Club Tennis Vilanova, Alfons Chercoles, ha atribuït l'ofegament a un accident i ha subratllat que el campus d'estiu complia amb la normativa i la ràtio de monitors per nen. A mitja tarda, ha comparegut breument davant els mitjans de comunicació que hi havia a les portes de les instal¿lacions i ha explicat que el menor ha estat atès pels monitors, un socorrista i dos socis del club que són metges, però "ha estat impossible salvar-li la vida".Chércoles ha instat a la investigació policial per esclarir què ha passat i ha traslladat el condol a la família. Al mateix temps, ha detallat que aquesta tarda les instal¿lacions del Club romandran tancades i que aquest divendres no hi haurà campus ni servei de piscina. Amb tot, sí que obriran les pistes de tennis i pàdel. El president del Club Tennis Vilanova espera que dilluns es pugui recuperar "la normalitat, dins del possible".Al seu torn, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha explicat a l'ACN que el consistori està "molt trist i afectat" pel succés i ha apuntat que l'Ajuntament ha posat assistència psicològica a disposició de la família, la qual viu a la ciutat. Lloveras ha detallat que, segons la informació proporcionada pel club, l'infant hauria perdut el coneixement a l'inici de l'activitat i ha assegurat que aquesta s'estava realitzant "amb les màximes garanties". Pel que fa a les causes de la mort, ha demanat respectar la investigació i esperar el resultat de l'autòpsia del menor.D'altra banda, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha emès un comunicat en què lamenta "profundament" el "tràgic accident" i mostra el condol "més sincer" a la família de l'infant. Al mateix comunicat s'indica que aquesta família rebia suport de Càritas a Vilanova i la Geltrú, i que com a resultat de l'acord de col·laboració entre l'entitat i diversos clubs esportius, l'infant participava al casal esportiu i de lleure que organitza el Club de Tennis Vilanova.

Anar al contingut