Himàlaia

Mor l'alpinista mallorquí Tolo Calafat després de fer el cim de l'Annapurna

L'alpinista mallorquí Tolo Calafat ha mort després de fer el cim de l'Annapurna, al Nepal. Calafat i el seu xerpa van parar a descansar a uns 7.600 metres d'altura, mentre que la resta de l'expedició van continuar amb el descens. Sembla que l'alpinista estava esgotat i que hauria tingut un edema cerebral. Un helicòpter l'ha intentat rescatar sense èxit, tot i que han assegurat que la recerca del cos del mallorquí encara no s'ha abandonat. Juanito Oiarzábal, que també formava part de l'equip, ha lamentat que l'expedició sud-coreana que també ha fet el cim no els ha ajudat.

Actualitzat
La recerca del cos del mallorquí Tolo Calafat, el muntanyenc mort a l'Annapurna, encara no s'ha abandonat, segons ha explicat el pilot de l'helicòpter que intenta rescatar-lo. El pilot assegura que enviaran més xerpes amb helicòpter cap a la zona.

Els companys alpinistes de Calafat han donat per segura la seva mort. El mallorquí va quedar atrapat a 7.600 metres quan baixava del cim de la muntanya. L'esgotament, un edema cerebral i símptomes de congelació van fer que no pogués continuar baixant.

El muntanyenc es va poder comunicar ahir amb la seva dona mitjançant un telèfon via satèl·lit des de la falda de l'Annapurna, el pic de 8.091 metres que havia coronat dimarts. Juanito Oiarzábal, que també formava part de l'equip, ha lamentat que l'expedició sud-coreana que també ha fet el cim no els ha ajudat.

Oiarzabal confirma la mort de Calafat

L'alpinista alabès Juanito Oiarzabal, molt afectat, ha explicat al programa "Els matins" de TV3 que "es podia haver fet molt més si tots haguessin posat més obstinació, sobretot la coreana. Si ella s'hagués posat més seriosa amb els seus xerpes, Tolo seria amb nosaltres". Segons Oiarzabal, "ha mancat solidaritat". Ha revelat que van arribar a oferir 6.000 euros a cadascun per pujar a rescatar Calafat, però no van voler.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut