Mor Gorden Kaye, el popular cambrer d'"'Allo 'Allo!'"

Va interpretar el personatge de René Artois durant una dècada en emissió, en la mítica sèrie ambientada en un cafè durant la França ocupada de la Segona Guerra Mundial

Actualitzat

L'actor Gorden Kaye, conegut pel seu paper de René a la sèrie britànica "'Allo 'Allo!", ha mort aquest dilluns als 75 anys en una residència. Kaye havia destacat especialment en el terreny de la comèdia i va aconseguir una nominació als premis BAFTA en aquesta categoria.

L'actor va interpretar el personatge de René Artois durant 84 episodis, una dècada en emissió, en la mítica sèrie de la BBC ambientada en un cafè durant la França ocupada de la Segona Guerra Mundial. TV3 va emetre "'Allo 'Allo!" durant la dècada dels 90.

A més de participar en altres produccions televisives, va apàreixer en pel·lícules com "Molt soroll per no res" (1984) o "Brazil" (1985), aquesta última sota la direcció de Terry Gilliam, membre dels Monty Python.

La seva última feina com a actor va ser el 2007, precisament en un episodi especial d'"'Allo 'Allo" que va aplegar membres del repartiment original.

Kaye va donar vida al propietari d'un cafè que intentava no ficar-se en la guerra però que, inevitablement, hi acabava ficat fins al coll. No només havia de trampejar els nazis i la resistència, sinó també les sospites de la seva dona, Edith, pels embolics que ell tenia amb les cambreres Maria i Yvette. Tot plegat, mentre el quadre de la "Madonna del parell de melons" canviava de mans, o la cap de la resistència apareixia amb el seu famós "Només ho diré una vegada".

Anar al contingut