Tony Dyson ha mort als 68 anys
Tony Dyson ha mort als 68 anys
La Valette

Mor als 68 anys Tony Dyson, el creador del robot R2-D2

El professor britànic especilitzat en robòtica va treballar també com a supervisor d'efectes especials en pel·lícules com "Superman 2", i també va disenyar robots per a grans marques electròniques, com Toshiba, Sony i Philips

RedaccióActualitzat

R2-D2, el cèlebre robot de la saga "La guerra de les galàxies", ha quedat orfe. El seu creador, Tony Dyson, ha mort als 68 anys a la seva casa de camp a l'illa maltesa de Gozo, segons fonts policials. Una casa que el professor britànic utilitzava com a vivenda habitual des de 1990.

El professor britànic especialitzat en robòtica va treballar també com a supervisor d'efectes especials en pel·lícules com "Superman 2", i també va dissenyar robots per a grans marques electròniques, com Toshiba, Sony i Philips.

Però la seva gran creació va ser la de l'any 1977 quan va fer el robot R2-D2, baixet amb un particular manera de caminar i comunicar-se. Nominat per a un premi Emmy als millors efectes especials, el Dyson ha treballat durament per a la indústria del cinema, on era considerat un geni en el camp de la ciència-ficció.

Tot i que la porta de la casa de Dyson estava oberta, i per això els veïns van alertar als cossos de seguretat, el portaveu de la policia descarta, de moment, la hipòtesi d'assassinat. De totes maneres, s'estan investigant les causes de la seva mort.

Anar al contingut