Imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, en la interparlamentària del PP
Imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, en la interparlamentària del PP
Madrid

Montoro anuncia que totes les administracions pagaran els proveïdors en un màxim de 30 dies a partir de l'estiu

Montoro diu que amb el pagament als proveïdors es complirà la llei de morositat, aprovada el 2010. D'altra banda, ha assegurat que "l'ambició d'una Espanya centralitzada" no és "ni molt menys" el que inspira el govern en la reforma de les administracions públiques.

RedaccióActualitzat
A partir de l'estiu que ve, totes les administracions públiques a tots els nivells pagaran els seus proveïdors en un màxim de 30 dies. "Aquest estiu no se sentirà a dir a cap indret d'Espanya que a tal laboratori, per exemple, no se l'ha pagat", ha afirmat taxativament el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. D'aquesta manera, ha dit el titular d'Hisenda, es complirà la llei de morositat, aprovada a mitjans del 2010. Una norma que, de fet, preveia que el pagament a 30 dies entrés en vigor a partir d'aquest gener.

Pel ministre, amb mesures com aquestes l'Estat demostrarà que és un "país fiable" i recuperarà la confiança i la credibilitat de l'exterior. Montoro ha dit als que no puguin pagar en 30 dies que "per això hi ha l'Estat", abans d'assegurar que el govern espanyol no acabarà amb la crisi amb "mitges tintes" ni té intenció de finançar-se "no pagant els proveïdors".

En la interparlamentària del PP, on ha fet aquestes declaracions, Montoro ha recordat que la llei de transparència permet inhabilitar els càrrecs públics que no compleixen els requisits dels comptes. "Tenim la garantia i la capacitat de l'Estat per cobrir tothom i garantir als ciutadans que les administracions seran austeres, perquè hauran d'informar de l'execució dels seus comptes cada mes."

D'altra banda, Montoro també s'ha referit a la reforma de les administracions públiques que prepara el govern i que vol consensuar amb tots els partits. El ministre ha assegurat que, tot i les moltes opinions, que "no són les del PP" sobre el que es vol fer, "l'ambició d'una Espanya centralitzada" no és "ni molt menys" el que inspira el govern en aquesta reforma. Es tracta de "fer un nou ordre" per millorar l'eficàcia de les administracions, fer-les més transparents i més compromeses, a més a més de modernitzar-les.

Montoro, però, ha dit que l'estat de les autonomies "està descompensat" en l'actualitat i converteix les corporacions locals en la "Ventafocs pobra" o la "germana gran desemparada".

Anar al contingut