Brussel·les

Montilla firma a Brussel·les els estatuts de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

El president de la Generalitat, José Montilla, ha participat a Brussel·les en la firma dels estatuts del grup de cooperació territorial de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Montilla els ha signat acompanyat del president del Comitè de les Regions i els presidents del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, i de les illes Balears, Francesc Antich. Aquest acord permetrà als signants accedir directament a les ajudes europees, que fins ara es repartien Espanya i França. Montilla ha assegurat que espera que aquestes subvencions permetin "resoldre problemes pendents", com la connexió del Tren d'Alta Velocitat entre Barcelona, Girona i França.

Actualitzat
L'Euroregió Pirineus Mediterrània és un organisme que serà l'eina jurídica per posar en marxa els projectes de coordinació entre totes aquestes regions que, tot i no tenir estat propi, tenen molts interessos comuns.

José Montilla creu que "serà un instrument òptim per adoptar més reptes compartits i relacionats amb l'economia, el medi ambient, la cultura i el desenvolupament". "Per a Catalunya, l'Euroregió constitueix una aposta seriosa i una magnífica oportunitat de futur compartit". El president català ha destacat que la Comunitat Valenciana i Andorra, així com altres regions que "no formin part jurídicament d'aquesta agrupació" tenen les "portes obertes" per sumar-s'hi.
Anar al contingut