Barcelona

Montilla diu que el primer que farà si és president és aprovar la llei de Serveis Socials

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha fet efectiu el seu primer compromís com a candidat a la presidència de la Generalitat i ha assegurat que, en cas d'encapçalar l'executiu català, la primera llei que s'aprovi en la pròxima legislatura serà la de Serveis Socials, que va impulsar ERC mentre era al govern, i hi incorporarà les esmenes presentades pels socialistes al Parlament. La llei decaurà en acabar aquesta legislatura per la impossibilitat de ser aprovada en el ple d'aquesta setmana.

Actualitzat
Montilla ha fet públic aquest compromís després de mantenir una reunió amb la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i acompanyat per la consellera de Benestar Social i Família, Carme Figueras. La reunió s'emmarca en la ronda de contactes que està mantenint Montilla per preparar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.

El líder socialista ha denunciat que la llei no sortirà endavant en aquesta legislatura per l'oposició de CiU i el PP i ha defensat el seu compromís esgrimint l'aposta dels socialistes per les polítiques socials en el "nou cicle" que s'obre després de l'aprovació de l'Estatut. Montilla ha defensat el projecte de llei que es troba al Parlament, que garanteix la universalització dels serveis socials, i els converteix en un nou pilar de l'estat de benestar amb l'educació i la sanitat.

Segons els socialistes, la llei duplicaria en dos anys els serveis d'atenció domiciliària i incrementaria en més d'un 50% les places de centres de dia per a persones discapacitades. Així mateix, suposaria un increment dels equips d'atenció a la infància en més d'un 10% fins al 2008 i la creació de 5.000 llocs de treball fins al 2015, la majoria ocupats per dones.
Anar al contingut