Miquel Iceta, primer secretari del PSC.
Miquel iceta creu que estem molt a prop d'unes eleccions catalanes. (Foto: ACN)
Brussel·les

Miquel Iceta descarta que el PSC doni suport als pressupostos

El líder socialista entén que és molt difícil plantejar cap tipus d'acord perquè quedarà aturat per unes eleccions que, assegura, són molt a prop.

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha descartat aquest dimarts donar suport als pressupostos de la Generalitat per al 2015. Segons Iceta: "És molt difícil plantejar qualsevol tipus de col·laboració, em temo que estem abocats a unes eleccions que es faran molt i molt aviat". El dirigent socialista ho ha dit a Brussel·les, després de reunir-se amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

El màxim responsable del PSC ha assenyalat: "Per mínim respecte institucional hem d'esperar que es presentin els pressupostos per poder veure'ls, però la meva previsió és que el grup socialista no els donarà suport". Iceta ha fet aquesta reflexió: "Nosaltres el que vam oferir és un procés d'estabilitat de dos anys, però el president Mas no està per aquesta feina, sinó per altres coses, i per tant no creiem que tingui sentit."

Iceta ha demanat al president d'ERC, Oriol Junqueras, "claredat" en la seva conferència d'aquest vespre. El primer secretari del PSC ha avançat el que creu que dirà el líder republicà: "Jo el que suposo que ens dirà és com es planteja les eleccions; pel que sé, les vol molt aviat i no comparteix la idea d'una llista única de tots els independentistes."

 

 

Anar al contingut