Barcelona

Millo acusa Puigdemont de mentir: "Ningú ha suspès l'autonomia"

El delegat del govern espanyol a Catalunya assegura que no s'ha suspès cap competència al govern de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat el president Puigdemont de mentir per haver dit que l'estat ha suspès "de facto" l'autonomia de Catalunya. En declaracions a "Els Matins" de TV3 Millo ha fet una crida al govern a que "tornin a la democràcia i no manipulin":

"Aquí ningú ha suspès l'autonomia. El president continua sent president, o no? Els consellers continuen sent consellers, o no? El vicepresident Junqueras, que l'acabo d'escoltar plorant aquí a TV3, continua sent vicepresident, o no? Algú li ha suspès alguna competència al govern de la Generalitat? No. Segueix tenint autogovern? Sí.

Millo ha explicat quina era la situació segons el govern espanyol:

"El que hi ha és un requeriment explícit al govern de la Generalitat i els seus dirigents perquè facin el favor de complir la legalitat democràtica vigent, que tornin a la democràcia i que no enganyin ni manipulin perquè democràcia no vol dir això, vol dir respectar l'estat de dret i la legalitat democràtica vigent".

Sobre quina és la sortida a aquesta situació, el delegat del govern espanyol a Catalunya assegura que el primer pas és desconvocar el referèndum, i després dialogar, ja que l'executiu de Rajoy segueix amb la "mà estesa". Segons Millo, l'aposta pel diàleg ha estat sempre la seva aposta, però el govern català "ha optat per la desobediència i la rebel·lia". Entrevistat a "El Matí de Catalunya Ràdio", diu, que la solució ha d'arribar abans de l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut