Rajoy ha comparegut a La Moncloa el mateix dia dels escorcolls i detencions a les conselleries (Reuters)
Rajoy ha comparegut a La Moncloa el mateix dia dels escorcolls i detencions a les conselleries (Reuters)
Madrid

Rajoy insta la Generalitat a fer-se enrere de l'1-O: "Són a temps d'evitar mals majors"

Després de la macrooperació policial contra el referèndum, el president espanyol ha demanat al govern de Puigdemont que deixi "l'escalada de radicalitat i desobediència"

RedaccióActualitzat

El president espanyol ha demanat al govern de la Generalitat que faci marxa enrere en la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre. En una compareixença a La Moncloa, el mateix dia de la macrooperació policial contra l'1-O, Rajoy ha instat l'executiu de Puigdemont a canviar de plans si vol evitar "mals majors":

"Si els importa la tranquil·litat de la majoria de catalans, renunciïn d'una vegada a aquesta escalada de radicalitat i de desobediència. Són a temps d'evitar mals majors. A ningú beneficia aquesta tensió, clima de desobediència i desafiament constant a la justícia i a la llei."

 

Després que la Guàrdia Civil ha requisat milers de paperetes i sobres amb les notificacions als membres de les meses electorals, el dirigent del PP ha considerat que l'1-O ja no és possible:

"Saben que aquest referèndum ja no es pot fer. Mai va ser legal ni legítim. Ara només és una quimera impossible. O el que és pitjor, l'excusa que alguns semblen buscar per aprofundir la fractura que han causat en la societat catalana."

 

Rajoy, que ha tornat a qualificar el referèndum d'antidemocràtic, ha etzibat:

"Molts règims no democràtics han fet servir el vot per intentar legitimar-se. Votar només és sinònim de democràcia quan es fa d'acord amb la llei."

El president espanyol ha remarcat que "cada il·legalitat tindrà la seva resposta, que serà ferma, proporcionada i rigorosa". Ha reiterat que no renunciarà "als instruments de l'estat de dret" i ha assegurat que actuarà amb "prudència i responsabilitat" per aturar aquest "desafiament a la convivència".

També ha fet un reconeixement a la tasca dels cossos policials que han intervingut per aturar l'1-O i ha advertit que la desobediència no quedarà impune:

"Els adverteixo que hauran de respondre davant els espanyols de la seva deslleialtat en un moment tan decisiu de la vida política."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut