Microsoft demanda el govern dels Estats Units per prohibir-los informar els clients que els espien (Reuters)
Microsoft demanda el govern dels Estats Units per prohibir-los informar els clients que els espien (Reuters)
Seattle

Microsoft demanda els EUA perquè no els deixen informar els clients que els han espiat

L'empresa tecnològica diu que ha rebut més de cinc mil peticions d'informació d'usuaris i que, en la meitat dels casos, el govern els va prohibir que els n'informessin

RedaccióActualitzat
El gegant tecnològic Microsoft ha posat una demanda contra el govern dels Estats Units per la prohibició d'informar els seus clients que agències governamentals els han revisat els correus electrònics i altres documents i dades. Segons Microsoft, els últims divuit mesos han rebut 5.624 peticions d'informació per part del govern i, en la meitat dels casos, 2.576, els van prohibir informar-ne els clients.

Microsoft argumenta que aquesta prohibició és inconstitucional, i per això ha posat la demanda davant d'un tribunal federal de Seattle, on l'empresa té la seu. Aquest conflicte esclata poques setmanes després del que va enfrontar el govern amb una altra gran empresa, Apple, per l'accés a les dades del telèfon d'un dels presumptes autors de la matança de San Bernardino.

Segons Microsoft, el govern està abusant de la llei de privacitat de les comunicacions electròniques, i està vulnerant la primera i la quarta esmenes de la Constitució, que estableixen la llibertat d'expressió i el dret a la seguretat de no ser tractats injustament pel govern. En la demanda, Microsoft al·lega que aquesta llei, que ja té trenta anys, ha quedat obsoleta:

"La gent no renuncia als seus drets quan la informació privada passa de l'ordinador a emmagatzemar-se al 'núvol', però el govern ha aprofitat aquest canvi com un mitjà per ampliar el seu poder per fer investigacions secretes."


Precisament al Congrés dels Estats Units s'està debatent la reforma d'aquesta llei. Les empreses tecnològiques nord-americanes s'estan esforçant per fer la impressió que volen protegir la privacitat dels usuaris, després que les revelacions d'Edward Snowden evidenciessin que havien col·laborat sense gaires problemes en programes de vigilància massiva a internet.
 
Anar al contingut