Barcelona

Més de 600 persones participen al MNAC en una gala contra la sida

Per primera vegada el Museu Nacional d'Art de Catalunya ha acollit la Gala Sida Barcelona, dirigida per Miguel Bosé, que s'organitza coincidint que diumenge és el dia internacional d'aquesta malaltia.

RedaccióActualitzat

Més de 600 persones van participar dilluns al vespre en la quarta edició de la Gala Sida Barcelona. Presidida pel doctor Bonaventura Clotet i dirigida pel cantant Miguel Bosé, la gala es va fer per recaptar fons per al tractament i la recerca, coincidint que diumenge és el dia internacional d'aquesta malaltia.

Al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que aquest any va acollir l'acte per primera vegada, hi van coincidir representants de les institucions, empresaris i artistes que hi van voler col·laborar perquè, d'aquesta manera, l'impacte econòmic en la lluita contra la sida sigui més gran.

"La recerca que fem en aquests moments en aquest país té molta excel·lència, però coincideix amb un moment de crisi econòmica que fa que no tinguem la quantitat de diners per accelerar encara molt tota aquesta recerca de qualitat que hem pogut arribar a fer", va explicar Bonaventura Clotet, que presideix la Fundació de Lluita Contra la Sida.

En aquest sentit, Miguel Bosé va afegir: "Em deia el doctor Clotet que als Estats Units això va molt de pressa, però no perquè hi hagi més talent, sinó simplement perquè hi ha més diners".

Però el cantant, també va voler fer una crida a no abaixar la guàrdia davant del virus: "A partir del moment en què aquesta malaltia es declara crònica, l'alerta passa de moda", va dir en declaracions a Catalunya Ràdio. Bosé va apuntar que això ha portat a "un relaxament tant per part de les institucions en campanyes d'informació com de prevenció".

La campanya "Barcelona dóna la cara per la sida"

La Gala oganitzada al MANC va ser l'acte central de la campanya "Barcelona dóna la cara per la Sida" i va comptar amb Genoveva Casanova com a ambaixadora de l'acte.

Una de les novetats de la campanya d'aquest any és la presència de les noves tecnologies, ja que fins al 15 de desembre estarà en marxa una aplicació web amb la qual els usuaris podran crear missatges per ajudar en la lluita contra el virus del VIH.

Les interaccions que es creen a través d'aquesta aplicació es faran arribar a ONUSIDA, al Parlament Europeu i a l'Oficina de Política Nacional sobre la Sida per reclamar suport en la investigació sobre la malaltia.

La campanya inclou també la il·luminació de color vermell de més de 30 edificis emblemàtics de la ciutat l'1 de desembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut