Yuba

Més de 5 milions de persones necessiten ajuda alimentària al Sudan del Sud

Les Nacions Unides han declarat la situació d'epidèmia de fam al país africà, en guerra civil des de fa quatre anys

RedaccióActualitzat

El Sudan del Sud, declarat en estat de fam. El govern del país africà alerta que algunes regions estan en situació de fam extrema. Ara mateix, més de 5 milions de persones necessiten ajuda alimentària. El govern ha advertit de la complexa situació del país i ha dit que hi ha risc que l'amenaça es pugui estendre en els pròxims mesos a altres zones de la nació.

Tot plegat és conseqüència d'una prolongada guerra civil i d'una greu crisi econòmica, una situació que deixa devastat el país més jove del món. L'efecte de la guerra ofega aquesta nació de l'Àfrica Oriental des de fa temps, amb una inflació del 800% dels productes alimentaris i amb una baixíssima producció agrícola. El país es va independitzar del Sudan l'any 2011, i des d'aleshores s'han intensificat els conflictes polítics interns, malgrat els intents de pacificació i de protecció humanitària de les Nacions Unides.

En tot cas, la malnutrició no és només cosa del Sudan del Sud. Altres països, com Nigèria, Somàlia o el Iemen, també estan en una situació desesperada. L'Unicef estima que 1,4 milions de nens podrien morir de gana en poc temps. El perill que morin és "imminent", alerta l'organització.

♦ Empitjora la situació al Sudan del Sud coincidint amb el cinquè aniversari de la independència

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut