Juba

Empitjora la situació al Sudan del Sud coincidint amb el cinquè aniversari de la independència del país

La missió de l'ONU a Juba informa que els seus empleats han hagut de protegir-se de projectils de morter, llançament de granades i trets d'artilleria pesant

RedaccióActualitzat

S'ha degradat la situació al Sudan del Sud, coincidint amb el cinquè aniversari de la independència d'aquest país africà. Aquest diumenge s'han reprès els combats a Juba, la capital, i segons algunes fonts, els enfrontaments dels últims dies han deixat almenys 272 morts.

La missió de l'ONU a Juba informa que els seus empleats han hagut de protegir-se de projectils de morter, llançament de granades i trets d'artilleria pesant.

Les Nacions Unides s'han vist obligades a instar les parts en conflicte a respectar les seves instal·lacions.

Els combats han afectat diversos barris i, sobretot, la zona propera a l'aeroport internacional. La companyia Kenya Airways ja ha anunciat la suspensió de tots els seus vols amb la capital sud-sudanesa.

L'esclat de violència arriba quan encara no fa ni un any de l'alto el foc i del pla de pau que intentava posar fi a més de dos anys de guerra civil.

Els enfrontaments són entre els partidaris del president Salva Kiir i els seguidors del vicepresident i exlíder rebel Riek Mashar, que, teòricament, comparteixen un govern d'unitat nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut