Berlín

Merkel vol forçar la UE a trobar una "solució europea" a la crisi dels refugiats

La cancellera alemanya, juntament amb Àustria, convoca una cimera especial de la UE per discutir sobre la crisi de migració

Actualitzat

La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha anunciat, juntament amb Àustria, que demanaran una cimera especial de la UE per tractar la crisi de refugiats. Merkel vol forçar una "solució europea" per distribuir per quotes entre els 28 estats membres aquest contingent humà.

L'endemà que fracassés la trobada dels ministres de l'interior de la UE sobre la proposta de Brussel·les de recol·locar 120.000 refugiats, Merkel ha dit:

"Aquest problema només pot ser resolt per tota la Unió Europea. És responsabilitat de tota la Unió Europea i per això hem acordat tenir una cimera especial de la UE la setmana que ve. Donald Tusk ho abordarà."

Merkel ha dit que "es tracta de restablir l'esperit europeu" de solidaritat. Ho ha dit al costat del seu homòleg austríac, Werner Faymann, després de defensar la postura del govern alemany favorable a l'acollida de refugiats.

"Si hem de disculpar-nos per mostrar la cara amable en temps de necessitat, aleshores aquest no és el meu país"

Per la seva banda, el seu col·lega austríac ha subratllat que "no es pot trepitjar el dret d'asil", tot recordant que la UE va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2012 per la seva defensa dels drets humans, que justament inclouen aquest asil.

El dia 22, nova trobada de ministres de l'interior

Paral·lelament, la presidència de torn de la Unió Europea (UE), que ocupa Luxemburg aquest semestre, ha convocat un nou consell de ministres europeus d'Interior pel pròxim 22 de setembre per tal d'aconseguir l'acord desitjat per afrontar la crisi de refugiats.

"La presidència vol que el Consell adopti una decisió sobre un mecanisme provisional per a la distribució de 120.000 persones amb necessitat de protecció internacional dels Estats membres exposats a fluxos migratoris massius", ha explicat en un comunicat el ministre d'Afers Exteriors, Europeus i d'Immigració i Asil de Luxemburg, Jean Asselborn.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut