Atletisme

Maurice Green anuncia la seva retirada per culpa de les lesions que arrossega

Maurice Green ha anunciat aquest dilluns que deixa l'atletisme professional. El velocista ha fet públic a Pequín, seu dels pròxims Jocs Olímpics, la seva retirada a causa de les constants lesions que arrossega des de fa anys. Als 33 anys, Green deixa enrere una brillant carrera amb tres campionats mundials dels 100 metres i un or olímpic en la prova reina. El nord-americà es dedicarà ara, segons les seves pròpies paraules, a fer d'entrenador i als negocis particulars.

Actualitzat

Les constants lesions han pogut amb ell i per això Maurice Green ha decidit deixar l'atletisme professional. El corredor, de 33 anys, ha anunciat avui la seva retirada al·legant continus problemes físics que li han impedit competir a un alt nivell els darrers anys.

Green passarà a la història per ser el primer velocista en aconseguir el doblet en els 100 i els 200 metres -a Sevilla '99- i per ser també el primer corredor en baixar dels 9.80 en la prova reina. De fet, Green va posseir el rècord mundial dels 100 metres amb un registre de 9.79 fins el setembre passat quan Asafa Powell va aconseguir deixar el cronòmetre en els 9.74, actual rècord del món. Encara posseeix, això sí, el millor registre en els 60 metres en pista coberta amb un temps de 6.39

Durant els finals dels 90, el nord-americà va ser la màxima figura de l'especialitat en sumar tres títols mundials de manera consecutiva, Atenes '97, Sevilla '99 i Edmontin '01. Un any abans, a Sydney '00, Green va penjar-se l'or olímpic.

Anar al contingut