El conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell
El conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell
Barcelona

Mascarell avisa que Madrid ha engegat una ofensiva contra la cohesió social a Catalunya a través de la llengua

El conseller en funcions de Cultura, Ferran Mascarell, considera que el govern espanyol ha començat una "ofensiva generalitzada" contra la cohesió social a Catalunya amb la reforma educativa del ministre José Ignacio Wert. Mascarell ho ha explicat després d'una reunió extraordinària del Consell Social de la Llengua, l'òrgan d'assessorament en la política lingüística de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Ferran Mascarell ha alertat que, amb l'esborrany de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa, "des d'algun lloc s'ha decidit que la cohesió social a Catalunya no té importància i ha de torpedinar-se. Des d'algun lloc s'ha decidit que, a través de la llengua, és possible dificultar la cohesió social". Segons Mascarell, "això és molt negatiu per a nosaltres perquè hem fet de la llengua, des dels anys 80 fins ara, un dels grans instruments de cohesió".

El conseller ha apuntat al ministre d'Educació com el responsable d'aquesta ofensiva: "No s'ha caracteritzat per posar les coses senzilles. En un país amb una realitat com la que tenim, una realitat complexa, fabricar problemes on no hi són no és, precisament, la millor de les iniciatives polítiques".

Pel que fa a la gestió del ministre José Ignacio Wert, Mascarell ha assenyalat: "L'atac a la immersió en les aules de la LOMCE se suma a altres iniciatives que pretenen que el català sigui un problema", i s'ha referit per exemple a la denominació del català que es parla a la Franja com aragonès oriental, el cessament de les emissions de  TV3 al País Valencià i la retirada del govern balear de l'Institut Ramon Llull.
Anar al contingut