Madrid

Mas qualifica d'"esperpèntica" la reforma del TC del PP i diu que "recorda els anys 30"

García Albiol afirma que aquesta proposta és un missatge molt clar als que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat d'"esperpèntica" la iniciativa del PP que vol canviar amb urgència la llei del Tribunal Constitucional per poder sancionar les institucions o persones que incompleixin les seves resolucions. 

Mas considera que la proposta del partit que governa a l'estat espanyol, amb majoria absoluta, només fa que anar en contra de l'estat de dret.

"Això recorda reaccions dels anys 30. Això és la música de la Inquisició, això no és estat de dret, això no és qualitat democràtica."     

Abans, la vicepresidenta catalana, Neus Munté, ha qualificat d'"acte electoral" l'anunci del PP i una prova d'això, ha dit, és que hagi presentat la iniciativa al Congrés el candidat del PPC a les eleccions del 27 de setembre, Xavier García Albiol. 

La iniciativa, que han registrat pel procediment d'urgència el portaveu del Grup Popular a la cambra baixa, Rafael Hernando, i el candidat del PP català a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, inclou la possibilitat de suspendre persones o institucions en les seves funcions o imposar-los multes que oscil·len entre els 3.000 i els 30.000 euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut