Madrid

El PP registra un iniciativa al Congrés perquè el Constitucional pugui sancionar l'incompliment de les seves sentències

Albiol afirma que aquesta proposta és un missatge molt clar als qui volen separar Catalunya de la resta d'Espanya

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha registrat una proposició de llei al Congrés perquè el Tribunal Constitucional pugui sancionar l'incompliment de les seves sentències. Aquesta iniciativa, que ha registrat pel procediment d'urgència el portaveu del grup popular a la cambra baixa, Rafael Hernando, i el candidat del PP català a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, persegueix que el TC pugui sancionar les institucions o persones que incompleixin les seves resolucions. Inclou també la possibilitat de suspendre'ls en les seves funcions o sancionar-los amb multes que oscil·len entre els 3.000 i els 30.000 euros.

García Albiol ha afirmat que aquesta proposta és un missatge molt clar als qui volen separar Catalunya de la resta d'Espanya i, ha afegit textualment, que "la broma s'ha acabat". La proposició de llei que modificaria la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, ha dit Albiol, va "en contra d'aquells que "pretenen saltar-se les regles del joc", no respecten les decisions dels tribunals i volen "trencar" Catalunya. I ha afegit: "és la forma més clara de demostrar que no ho aconseguiran."

Hernando, per la seva banda, ha explicat que amb el tràmit d'urgència es pretén que el ple del Congrés ja pugui votar la setmana del 14 de setembre la presa en consideració d'aquesta proposició i que es voti el text legislatiu el 29 de setembre, dos dies després de les eleccions catalanes. Un cop passat aquest tràmit, la proposició de llei passarà al Senat, perquè, en el supòsit que s'introdueixin esmenes, pugui tornar a temps al Congrés i ser aprovada definitivament abans que acabi la legislatura, segons ha explicat el portaveu del govern espanyol.

García Albiol ha demanat, finalment, a tots els grups parlamentaris del Congrés que donin suport a la iniciativa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut