Artur Mas (EFE)
Artur Mas (EFE)
Madrid

Mas nega cap cas del 3% a Convergència: "Ho puc dir més alt, però no més clar"

En una entrevista a "La Sexta", l'expresident admet que es va trobar amb Josep Manel Bassols, l'empresari que l'hauria vinculat amb el cas, però diu que no van parlar de donacions al partit

RedaccióActualitzat

Artur Mas nega que hi hagi cap cas del 3% que afecti l'antiga Convergència. L'expresident de la Generalitat ho va assegurar aquest diumenge a la nit en una entrevista a "La Sexta":

"Quan vostè em pregunta: 'Hi ha hagut aquest 3%?' La meva resposta és no. No ho puc dir més clar. Ho puc dir més alt, però no més clar."

A més, Artur Mas va reconèixer que es va trobar amb Josep Manel Bassols, l'empresari que seria el testimoni protegit que va implicar l'expresident en el suposat cas del 3%. Però en cap cas, diu, van parlar de fer donacions al partit. Segons Mas, si Bassols ha explicat això, menteix:

"Em sorprendria molt que, si és aquest empresari, hagués explicat alguna cosa així perquè seria completament fals. Seria una mentida com una catedral."

L'excap del govern va admetre que el partit ha rebut donacions d'empresaris però que totes són "legals i transparents" i va negar cap vinculació entre aquestes donacions i adjudicacions d'obres públiques. L'exlíder de Convergència va reiterar que té confiança "absoluta i total" en la gestió dels tresorers del partit i va detallar que ell estava "al marge" dels temes financers.

Pel que fa a la seva confiança en la independència judicial, Mas va recordar casos com el de l'operació Catalunya o les informacions que van vincular-lo tant a ell com a l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias amb comptes en paradisos fiscals i de les quals no s'han donat, diu, explicacions.

L'expresident també es va referir al procés independentista i al referèndum. Sobre una possible oferta de l'executiu espanyol, Artur Mas va dir que s'hauria de sotmetre a votació en un referèndum juntament amb l'opció de la independència. I preguntat sobre si es presentarà a les pròximes eleccions, Mas no va descartar la seva candidatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut