Sitges

Mas defensa que qualsevol proposta de l'Estat per a Catalunya es voti en referèndum

El president repta el govern espanyol a assumir el risc de portar a les urnes una proposta per al futur del país

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha reptat el govern espanyol a ser valent i plantejar una proposta per al futur de Catalunya que, defensa el president, sigui quina sigui s'haurà de sotmetre al veredicte de les urnes. En l'obertura de la reunió anual del Cercle d'Economia a Sitges, Mas ha replicat d'aquesta manera la petició de l'entitat que doni una "segona oportunitat" a Espanya.

"Si existeix una proposta seriosa, creïble, de l'Estat, fins i tot en forma de reforma constitucional, li diguin com li diguin, que també es posi a votació al costat de la que les institucions catalanes hagin pactat, i que la gent pugui triar democràticament", ha afirmat el president.

Mas ha remarcat que el seu govern "no es nega de cap manera" a una oferta per part del govern espanyol, però ha remarcat que ja hi ha hagut "moltes oportunitats" per fer-ne. El problema de fons, ha insinuat, és la falta de lideratge. "Per això hi ha d'haver iniciativa, lideratge i capacitat d'assumir riscos", ha conclòs.

El president ha advertit també que la qüestió catalana empitjorarà si el govern espanyol recorre la llei catalana de consultes, que és el marc legal a través del qual el govern vol convocar la consulta del 9-N un cop desestimada la via de la cessió de competències per convocar el referèndum, i el Tribunal Constitucional la suspèn.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut