Mas-Colell en l'entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Mas-Colell en l'entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Barcelona

Mas-Colell diu que l'Estat té l'obligació de pagar als pensionistes catalans encara que Catalunya s'independitzi

Mas-Colell garanteix que, amb l'actual situació de l'economia catalana, si Catalunya s'independitza, podrà pagar tots els serveis amb els ingressos i encara sobraran diners

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, garanteix que els pensionistes catalans no deixaran de cobrar encara que Catalunya s'independitzi. En una entrevist a l'Agència Catalana de Notícies, Mas-Colell assegura que l'Estat espanyol té l'obligació de continuar pagant les pensions i afegeix que, si no ho fa, Catalunya les podrà pagar.

Davant de les veus que asseguren que les pensions perillarien en un futur estat català, Mas-Colell respon que els catalans que han cotitzat "durant dècades" tenen "dret" a cobrar les pensions, ja que es tracta d'un "contracte individual" entre ells i l'Estat espanyol

"La relació de pensions és una relació individual entre l'Estat espanyol, que no despareixerà, i un senyor que ha treballat i ha pagat les cotitzatzacions durant molts anys. Tenen un contracte legal i no canvia res."

Mas-Colell es posa d'exemple a ell mateix, que cobra una pensió per haver cotitzat als Estats Units.

"Tinc confiança que l'Estat complirà. És un tema molt seriós i seria inconcebible que no ho fes."

El conseller d'Economia ha explicat que les pensions estan garantides per la Hisenda de cada estat, que s'alimenta, sobretot, dels ingressos a través dels impostos com l'IVA o l'IRPF, a part de les cotitzacions socials. Així, tots els ingressos van a parar a una caixa única, i, d'aquesta, en surten les pensions. 

En una futura Catalunya independent, el sistema seria el mateix, segons el conseller. Per això, Mas-Colell garanteix que, si l'Estat no compleix, Catalunya cobrirà aquests pagaments. Afirma que, amb l'actual situació de l'economia catalana, si Catalunya s'independenditza, podrà pagar tots els serveis amb els ingressos i encara sobraran diners.

Anar al contingut