Barcelona

Marta Pujol: "Ningú ha posat en dubte la meva labor professional"

L'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, compareix en la comissió del frau pel "cas de les ITV" i la fortuna oculta de la família a Andorra. Des de les 15 h declara Marta Pujol i tancarà la ronda de compareixences d'avui, Pere Pujol, imputats per frau fiscal i blanqueig de capital

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda compareixen en la comissió del frau al Parlament tres fills de l'expresident Pujol: Oriol, Marta i Pere Pujol. El jutge els imputa els delictes de frau fiscal i blanqueig de capital.

"Ningú ha posat en dubte la meva labor professional. (...) Si es posa en dubte pels cognoms..."

Marta Pujol Ferrusola ha estat la primera en comparèixer aquest dilluns i ha hagut de respondre per la seva vinculació amb diversos ajuntaments del país com a arquitecta. Pujol ha afirmat que mai s'ha convocat la plaça ni a Sant Vicenç de Montalt ni tampoc a Sant Andreu de Llavaneres, on ha exercit les seves funcions com arquitecta. 

Diu, que la seva contractació s'ha fet com es fa a més del 90% ajuntaments del país i que s'ha tingut en compte la seva feina. Pujol diu que "Mai ningú ha posat en dubte la meva labor professional" a cap dels ajuntaments en què ha treballat, i afirma que ha treballat per diferents colors polítics.

La filla gran dels Pujol Ferrusola no veu cap tracte de favor en la seva contractació pel fet de ser filla de l'expresident de la Generalitat de Catalunya. Pujol també ha dit que, pel contracte que tenia, podia treballar en projectes per a la Generalitat, com el Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt, i ha posat èmfasi en la regularitat de la dotzena de projectes en què ha participat. 

A preguntes del grup del PSC, Marta Pujol ha parlat de la deixa que el seu avi patern va deixar a la família Pujol-Ferrusola. Diu que no en va saber de l'existència fins el 1980 i ha negat saber d'on provenien els diners del seu avi més enllà del què va explicar Jordi Pujol Soley en el comunicat del juliol i en les seves compareixences.

Pujol ha explicat que la deixa es va repartir en diferents comptes dels germans a partir del 1992 i ha afirmat que no va regularitzar els diners del llegat abans del 2014 per "por".

"Vam pensar en acollir-nos a la regularització de la 'llei Montoro' però teníem por. No teníem prou garanties, com després s'ha demostrat"

El diputat socialista Jordi Terrades li ha preguntat si podia constatar el grau d'amistat del seu germà gran amb el president Mas. Marta Pujol no ha volgut valorar-ho i s'ha limitat a dir: "Si vol facin una comissió sobre amistat. Jo no sóc amiga personal del president Mas"

Oriol Pujol també ha de respondre pel "cas de les ITV"

Oriol Pujol, exsecretari general de CDC, torna al Parlament però ara des de l'altra banda, després que hagi deixat totes les seves responsabilitats polítiques per la seva imputació en el "cas de les ITV". La comissió, de fet, cita Oriol Pujol per aquest cas, i per haver cobrat, suposadament, comissions en les deslocalitzacions d'empreses. Per tot plegat, la justícia li imputa delictes de suborn i tràfic d'influències.

Oriol Pujol també compareix per respondre sobre la fortuna no declarada del seu pare a Andorra. Marta i Pere Pujol, la primera i l'últim a declarar aquesta tarda respectivament, s'hauran d'explicar sobre l'origen d'aquesta fortuna.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut